Kontaktiniai lęšiai: smagu ar nepatogu?

Tobulėjant technologijoms dar ne vienas susigadins savo regą, ko pasekoje lauks akinukai, mėginantys atgaivinti ryškų pasaulį. Kitiems (pvz.: man), labiau nepasisekė - jau ir be technologijų, nuo vaikystės vaikštom su akiniais ir nieko kito padaryti negalim. Yra kaip yra, o šiandien skubu su jumis pasidžiaugti savo dovanomis! 
Atsukus laiką atgal, dar prieš Kalėdas, jei tiksliau lapkričio mėnesį, buvau apsišarvavusi kantrybe ir rašiau kasmetinį laišką Kalėdų Seneliui... Taip taip, tam pačiam dėdei, kuriam tenka ir valgyt padaryt, ir nešvarius drabužius išskalbt, o kartais ir į klubą nueit pasišokt. Rašydama, kokia aš buvau gera ir kaip nieko blogo nepadariau galvojau, ko norėčiau dovanų... Mandarinų - faktas. Lazdynų riešutų - taip pat. Saldainių - be jokios abejonės. Tai buvo taip vaikiška ir juokinga, kad tarp norimų dovanų sąrašo įtraukiau ir kontaktinius lęšius. Buvau juos naudojusi ir prieš tai (bespalvius), tačiau tai buvo pirmas kartas mano gyvenime, o neišnešiojus pilno mėnesio, vienas suplyšo akyje, tad apturėjau ne itin malonią patirtį. Kad ir kaip gaila bebūtų, išsitraukiau akinukus iš stalčiaus ir toliau viską mačiau ryškiai. Na ir žinoma, čia jau Kalėdos, stebuklų metas. Štai ant lovos supakuota dovanėlė, išpakuoju, o ten mano prašytieji lęšiai, na ir ne bet koki, o spalvoti. Žinoma, kad laimės pilnos kelnės, pamačiau, kad yra kelios poros tai išvis skraidžiau iš džiaugsmo. Va čia tai patogumas, galvojau... Na ir besibaigiant galiot jau paskutinei lęšių porai, galiu juos rekomenduoti ir kitiems, ir apsvarstyti galimybę nusipirkti šitos pačios firmos lęšius, tik kitos spalvos. 
Trumpai apie šiuos kontaktinius lęšius iš vartotojo pusės:
FIRMA - "FreshKon"
NEŠIOJIMO TRUKMĖ - 1 mėnesis
VANDENS KIEKIS - 55%
NEŠIOJIMO REŽIMAS - dieninis
DEGUONIES PRALAIDUMAS (DK/T) - 23
Į šiuos dalykus visada vertėtų atkreipti dėmesį renkantis lęšius, ypač jei juos naudosite pirmą kartą. 

Na ir žinoma, ankščiau, kuomet neturėjau viso to, man ir nereikėjo. Tuo metu akiniai buvo pigesnis ir patogesnis variantas, tačiau prireikė nemažai laiko, jog suprasčiau, kad lęšiai yra lygiai taip pat patogus dalykėlis vartojimui. 

Tiems, kas nedrįsta pirkti kontaktinių lęšių:
  • Jei manote, kad jie yra nepatogūs - baisiai klystate. Taip, pirmais kartais, gal kiek ir nejauku dėti svetimkūnį į pačią akį. Teks ir ašarą nubraukt, ir pamirksėt dažniau, bet tai tik įpročio reikalas. Laikui bėgant, lęšius įsidėti gali be vargo. Kai akis pripranta, net nėra jokio pojūčio, kad akyje kažkas neįprasto.
  • Lęšiai nėra kažkoks tarpininkas ligoms plisti. Jie nenešioja jokių ligų, o ankščiau man tai buvo didelis galvos skausmas ir nesusipratimas... Jei kiekvieną dieną keisi jiems skystį, prižiūrėsi, juos įsidėsi ir išsiimsi tik su švariai nuplautomis rankomis, problemų tikrai nebus. Taip pat svarbu paminėti - jei sloguoji ir akys labai ašaroja, geriau jų nesidėk išvis. Juk kiekvienas savo kūną pažįsta geriausiai, šiuo atveju (gripo ar slogos), lęšiai tikrai nebus mano draugas.
  • Tai, kad kontaktiniai lęšiai neleidžia akims kvėpuoti yra visiška nesąmonė. Jei sėdėsi prie kompiuterio ir būsi su akiniais, ir tiesiog pamirši, jog reikia mirksėti akys džius lygiai taip pat kaip ir su lęšiais ir jas skaudės lygiai taip pat kaip ir su lęšiais.
  • Jei lęšiai yra skirti dieniniam naudojimui, tai geriau su jais ir nemiegokit, paisykit šio punkto... Vieną naktį su jais užmigau ir atsikėliau nuo skausmo - jausmas, lyg būčiau įkritus veidu į Palangos pležą ir neblogai prisibėrus smėlio į akis.
  • Merginos, jie netrukdo dažytis ir pasiekti aukštą komfortabilumo lygį. Tačiau geriausia būtų, jei pirmiausia įsidėtumėte lęšius, tuomet pasidažytumėte... Juk bus tikrai dienų, kai akys ašaros dėl esančio svetimkūnio, o nuverkti neseniai padarytą makiažą taip pat labai gaila.
  • Taip, kontaktinių lęšių priežiūra ir naudojimas reikalauja daugiau pastangų, o galbūt ir finansų, nei akinukų dėvėjimas. Tačiau tai puiki išeitis sportuojantiems, aktyviai leidžiantiems laisvalaikį ir kitiems žmonėms, kuriems akiniai daugiau trukdo, nei padeda. 
Taigi, visko pabaigoje, norėčiau dar paminėti... Jog šie lęšiai, man atitarnavo ne tik puikiai, tačiau kiekvieną kartą su jais jausdavausi kaip barbė, kuri turi labai dideles akis.

Labanakt,
Tautė.

5 komentarai