Gimtadienio žaidimų idėjos lauke!!!

Gerėjantis oras jūsų linksmiausias metų šventes, ypač gimtadienio paminėjimus, nukelia į gamtą, kur kvepia šašlykiukai ir gaivių gėrimų yra per akis! Tačiau pilnai laimei trūksta šiokio tokio svečių užimtumo. Tad dalinuosi žaidimų idėjomis, kurias galite panaudoti ir savo šventės metu! Pamenu, kuomet pati organizavau savo 20 gimtadienį, buvau prigalvojus veiklos, kuria tikrai pasidalinsiu ir su jumis. Paskaitę pamatysit idėjų, kurias įgyvendinau pati ir kurioms įgyvendinti neužteko laiko, nes vis tik norėjosi pabūti su draugais, paplepėti. Nepamirškit! Leiskit svečiams pailsėti, neduokit daryti užduočių ar žaisti žaidimo po žaidimo, leiskit atsigaivinti, užkąsti. Taip pat tiems, kurie yra prieš alkoholį - nebūkite susiraukę, jei užduotys bus su tuo susijusios. Alkoholiui galime rasti puikių alternatyvų, pvz.: sultys, vanduo su pipirais ir kiti velniai pagal poreikį, viskas priklauso nuo jūsų norų ir žinoma - draugų kompanijos!
20 gimtadienis - pležas rugsėjo pradžioje!
Iš tiesų, tai buvo vienintelis gimtadienis, kurį švenčiau su pačiais pačiausiais žmogeliukais! Buvo labai smagu, labai nuoširdu ir labai linksma! Tad rašant šypsena niekaip nedingsta iš veido, nes tai yra beprotiškai smagu prisiminti ir peržvelgti nuotraukas. Tad mano gimtadienio planas jums prieš akis.

Norėjau teminio gimtadienio, tačiau nenorėjau įpareigoti svečių puoštis ar pirktis kažkokią spec. atributiką. Kadangi švenčiau kaime, kur viskas labai paprasta, puošnumo nereikėjo, investicijų didelių irgi nesinorėjo, tad bendradarbė pasiūlė idėją ir aš jai pritariau - PLEŽAS. Visi turi tam tikrų atributų šia tema, niekam nereikės sukt smegenų kaip apsirengti! Visi galėjo pasirinkti judesių nevaržančią aprangą ir linksmai leisti vakarą be didelių pasiruošimų ir išlaidų.

Startavau su susipažinimo žaidimu. Iš esmės aš visus pažinau, visi pažinojo mane, tačiau tarpusavy ne visi buvo pažįstami. Pasifotkinę, paplepėję, nuėjom prie stalo, kur paskelbiau blogą žinią:
 - Mieli draugai, artimieji, giminės, nepykit... Tačiau susiklostė tokia situacija, kad beliko tik vienas tualetinio popierio rulonėlis. Visi išgėrėm, niekas iki parduotuvės šikpopierio jau nevažiuos pirkti, tad beliko pasidalinti tuo ką turime, - parodžiau vieną tualetinio popieriaus ruloną. Tačiau šioj vietoj, mano brangiausiasis brolis pakišo kiaulę ir atnešė iš automobilio dar vieną tualtinio rulonėlį, bet nieko, išsukau užpakalį! Taigi, ką mes darėm su tuo šikpopieriu? Susipažinom! Kiekvienas turėjo atsivynioti tam tikrą gabalėlį/dalį tualetinio popieriaus. Kuomet visi turėjo bent kažkiek popieriaus prasidėjo smagumas:
 - Iš tiesų tualetinio yra ir daugiau, nesivarginkit, tačiau dabar teks susipažinti. Aš jus pažįstu, jūs mane, tik tarpusavy ne visi esat susipažinę, - na ir paėmus tualetinio popieriaus vyniojau aplink pirštą jį ir sakiau faktą apie save. Kas kiek atsiplėšė tualetinio tiek faktų, bevyniojant aplink pirštą, turėjo apie save pasakyti kitiems. Buvo juoko, ypač kai žmogus apgalvoja visus niuansus ir atsivynioja labai daug tualetinio popieriaus manydamas, kad maža kas gali nutikt... Na, o tada belieka išklausyt litaniją, koks nuostabus žmogus atėjo į tavo šventę ir ką jis turi, kaip jis gyvena ir t.t.

Kitas žaidimas buvo komandinis. Kol svečiai valgė šašlykėlį ėjau su kibiru kaip našlaitė (nors kam tas kaip...) ir rinkau iš jų asmeninius daiktus. Visi turėjo įdėti BENT smulkmeną į kibirą. Po kurio laiko paprašiau jų dėmesio ir paaiškinau dėl ko privatizavau jų daiktus. Traukiau iš kibiro du skirtingus daiktus ir jų šeiminkai turėjo ateiti pas mane ir atsistoti prieš visus. Na, tie balionai, kurie yra susprogdinti - yra JAU atliktos užduotys. Taigi, pora, kurią paskyriau traukdama du skirtingus daiktus, turėjo atlikti bendrą užduotį prieš tai išsirinkę balioną, kuriame ir buvo jų misija. Kitaip sakant, "fantų išpirkimas", tik kiek įdomiau pateiktas. Taigi, besiruošiant šventei, balionus pūčiau kaip išprotėjus ir daugeliui net nekilo įtarimas, kad būtent toj vietoj yra užduotys. Žinoma, komandinės užduotys gali būti visokios, pvz.:
  1. Kas greičiau pripildys stikliuką vandens su arbatiniu šaukšteliu.
  2. Kuris nusirengs daugiau rūbų.
  3. Pašokti baletą.
  4. Kuris pasakys daugiau komplimentų žiūrovams.
  5. Kas ilgiau išlaikys šaukštą ant galvos sukdamas liemenį ratu.
  6. Su kojomis pasiekti lubas. Šitas buvo neblogas kabliukas. Tereikėjo abiems pakelti kėdės kojas ir priglaust prie lubų, tačiau eilinį kartą, mano brolis, pasitelkė išradingumą ir savo užduoties partnerį pakėlė taip, kad jis pasiektų lubas su savo kojomis.
  7. Suvaidinti tam tikrą situaciją, pvz.: girtos striptizos šokėjos kalbasi apie traktorius ir privalo panaudoti šiuos žodžius: mėnulis, dulkių siurblys, kojinė. 
  8. Pavaizduoti laisvės/meilės/taikos statulas su tam tikrais atributais, kuriuos duosite.
  9. Pantomimos pagalba pavaizduoti kas bus veikiama šio vakarėlio metu ir kokia jo pabaiga.
  10. Pasakyti: "aš jus myliu": linksmai, tragiškai ir seksualiai.
Tai tėra tik 10 pavyzdžių, kurių užteks 20 žmonių kompanijai... Žinoma, galite viską keisti ir koreguoti taip, kaip jums atrodytų mieliau, geriau ir nuoširdžiau! 

Kiek vėliau, paprašiau visų pakelti užpakaliukus ir nukeliauti prie kitų balionų! Ohh... Kaip man patinka balionai!!!! Tarp balionų buvo įmontuotas taikinys. Taigi esmė labai paprasta: meti strėlytę pataikai į taikinį - šanuolis (-ė), pataikai į balioną - geri stikliuką. Kiekvienas turėjo po 3 strėlytes rankoje ir mėtė, mėtė, mėtė...

Vakarėjant pasikviečiau sužaisti dar vieną žaidimuką, kurį jau daugelis žino, tačiau jis vis tiek sukelia juoko. Atėjo trys savanoriai ir gavo lenteles. Nusisukę nuo svečių jie rankose laikė tam tikras vietas, aš buvau parinkus morgą, viešnamį ir tualetą. Na, pagrindinė mintis tokia - šie savanoriai turi atspėti, kur jie yra. Tačiau prieš jiems atspėjant privalo iš eilės atsakinėti į tokius klausimus kaip:
  1. Ar dažnai čia ateini?
  2. Su kuo dažniausiai čia ateini ar mėgsti pabūti vienas?
  3. Ar lankaisi reguliariai?
  4. Jei galėtum pasikviesti vieną žmogų iš viso pasaulio, koks tai būtų žmogus?
  5. Ar tau patinka čia lankytis?
  6. Ką ten veiki?
Galima uždavinėti begales kitokių klausimų, tačiau nepamirškit paklausti KODĖL? Užduokit klausimą, sulaukit atsakymo, smagiai pasijuokit ir klauskit: "o kodėl?". Bus dar smagiau! Finale, šie trys savanoriai turėjo atspėti kur jie yra. Pirmi spėjimai buvo akli, prieš antrus spėjimus žiūrovai pasakė kaip atrodo tos patalpos grindys, prieš trečius spėjimus žiūrovai pasakė kaip atrodė tos patalpos lubos, ketvirto spėjimo niekam taip ir neprireikė. 

Na, kadangi aš žmogus paprastas ir labai mėgstu prisiminti linksmus nuotykius, ant namo sienos prikabinau didžiulį tapetą, kuriame visi svečiai man visko prilinkėjo ir parašė nuostabių dalykų ! Žinoma, dabar tapeto jau nekabinčiau, užtektų ir kuklios svečių knygos, nes ji neužimtų tiek daug vietos, kiek šis rulonas. 
Tiek žaidimų buvo mano gimtadienio metu ir manau, jog jų sočiai užteko. Vėliau norėjosi tiesiog smagiai praleisti laiką, pasišokti ir pamaitinti Kaišiadorių uodus. Hihi. 
Tiesa, pamiršau paminėti, jog už nuoširdų dalyvavimą visiems paruošiau prizus! Nupirkau kiekvienam po mažą mineralinio bonkutę su spec. etikete, kurią maketavau pati. Žodžiu esmė buvo tokia, kad kitą rytą, mano mielieji draugai, jums nieko blogo nebus. Galvojau pridėti prie buteliuko dar tabletę nuo skausmo, tačiau tai buvo paskutinės minutės sprendimas ir nepavyko to įgyvendinti. Kaip sudėtį rašiau, jog suteikia energijos, nuima skausmą, dingsta svaigimas ir visi kiti pahmielui būdingi dalykai. 


Žinoma, tradiciškai ties 12 valanda buvo sudainuota gimtadienio daina, o aš išsiprašiau, jog mane pakilnotų! Haha, nepasiėjom be incidentų, nes išlūžo kėdės koja, tačiau 20 kartų skridau aukštyn ir žemyn! Kadangi tai buvo pirmas gimtadienis, kurį švenčiau, supratau, jog be reikalo metų metus neorganizavau baliaus. Juk tai taip smagu, kad galėčiau kartoti dar ir dar!!!






KITI ŽAIDIMAI, KURIE PUIKIAI TIKS JŪSŲ ŠVENTEI!
  1. Išgerti gurkšnį sulčių ar vandens (tačiau jokiais būdais nebandykit gazuotų gėrimų ar alkoholio!!!), pakelti galvą aukštyn ir sakyti greitakalbę - geri vyrai, geroj girioj, gerą girą gėrė, o gerdami dainavo. Teko pačiai dalyvauti šiame žaidimo, juoko sočiai, kad būtų didesnis efektas, dalyviams galite uždėti seilinukus. P.S. laimi tas, kuris šį sakinį pasako aiškiausiai.
  2. Ties liemeniu pritaisykite šniūrelį ant kurio kabotų tušinukas. Rašiklis turėtų atstoti jūsų uodegą, kurią bandote įkišti į butelį be rankų. P.S. laimi tas, kuris greičiausiai įkiša tušinuką į butelį.
  3. Na visiems gerai žinomos ir gal kiek atsibodusios - estafetės. Tačiau tai puiki proga pajudėti ir parungtyniauti perskiriant publiką į dvi skirtingas komandas. Estafetės gali būti įvairiausios, svarbu pasitelkti vaizduotę ir pateikimo būdą. Žinoma, virvės traukimas - puiki galimybė vyrukams pademonstruoti savo jėgą ir galią. Hihi.
  4. Žaidimas poroms arba būsimoms poroms (žmonėms, kuriuos norite suporuoti ir bla bla bla). Patieskite rankšluosti arba skarelę, geriausia būtų kvadratinis. Kažkuriam kampe leiskite atsiklaupti panelei ir liepkit sukąsti jai saldainį, bei rankas laikyti už nugaros. Priešingame kampe atsiklaupia vyrukas, rankas sudeda už nugaros. Tikslas - pasidalinti saldainiu be rankų pagalbos. P.S. laimi ta pora, kuri greičiausiai suvalgo, pasidalina saldainį.
  5. Tarkim pasikviečiat 5 žmogeliukus ir padedat 4 kėdes. Paprašot, jog atneštų diržą. Atnešimas skaitosi tuomet, kada dalyvis su jūsų prašomu daiktu atsisėda ant kėdės. Tas kas lieka be kėdės - iškrenta. Na ir taip nešioja jum įvairius daiktus iš publikos tol, kol lieka vienintelis nugalėtojas. Linksmiausia prašyti kojinių ar kitų dalykų, kurie sunkiai prieinami. Tačiau tai labai priklauso nuo jūsų turimos publikos. Juk senjorų neprašysite, jog atneštų apatines kelnaites.
  6. Šiek tiek priverčiantis pajudėti... Na, gerai... Meluoju sakydama "šiek tiek". Iš tiesų priverčiantis judėti žaidimas ir ypač kerta per kojas. Žaidimo dalyviai eina ratu susikabinę rankomis ir skanduoja tam tikrus žodžius. Skanduojant žodį "Laurensija" ir VISUS savaitės dienų pavadinimus visi privalo pritūpti. Kas suklysta pritūpdamas (pritupia ne ties tuo žodžiu) iškrenta iš žaidimo. Žaidžiama tol, kol išskanduojamos visos savaitės dienos ir laimi tie, kurie taisyklingai tūpčiojo viso žaidimo metu. Skanduotė štai tokia:
  7. Laurensija miela, Laurensija tu,
    Kada gi mes būsime vėl kartu?
    Pirmadienį!
    Kad taip visos dienos
    Pirmadienis būtų,
    Tada su Lauresija vėl kartu.

    Laurensija miela, Laurensija tu,
    Kada gi mes būsime vėl kartu?
    Antradienį!
    Kad taip visos dienos
    Pirmadienis, antradienis būtų,
    Tada su Laurensija vėl kartu. 

    Laurensija miela, Laurensija tu,
    Kada gi mes būsime vėl kartu?
    Trečiadienį!
    Kad taip visos dienos
    Pirmadienis, antradienis, trečiadienis būtų,
    Tada su Laurensija vėl kartu.
    Ir taip toliau iki pačio sekmadienio... P.S. su lyg kiekvienu paryškintu žodžiu žaidėjai privalo pritūpti.
    1. Žaidimas komandomis. Galima pasinaudoti irgi daiktų surinkimo metodu arba tiesiog poromis. Kaip patogiau. Kiekvienai porai duodate balioną ir liepiate prisipūsti kaip tik jie nori. Na, vienas atsigula ant pledo, balionas dedamas ant jo pilvo ir kitas žmogutis turi atsigulti ant baliono. Jų tikslas susprogdinti balioną pilvų pagalba.
    2. Šis žaidimas reikalauja dalyvių/savanorių drąsos. Kibire sušlapintos maikutės. Nesvarbu ar vyriškos, ar moteriškos, svarbu, kad žmogus į jas tilptų. Kadangi jos yra šlapios - bus sunkiau apsirengti, tad pagalvokit apie didelių dydžių maikutes. Na ir ką, esmė tokia, kad rungtyniauja du žmonės - kuris užsidės daugiau šlapių maikučių ant savo kūno. Karštą vasaros dieną - pats tas gazas atsigaivinti.
    3. Šiam žaidimui jums prireiks šiek tiek technikos. Pasikviesti du savanorius ir jiems paduoti bet kokius žurnalus. Svarbu nepamiršti palaikyti ryšį paklausti ar jie mėgsta skaityti, jei ne - sakyti, jog dabar puiki proga išmokti tai daryti ir t.t... Na ką, iš žurnalų jie turi išsirinkti po vieną straipsnį. Jie perskaito antraštę, pasako kodėl jį išsirinko.. Na ir po šio žingsnio paskelbi, jog prieš žiūrovus stovi naujai iškepti reperiai, galima duoti tam tikros atributikos (kepurės, neaiškūs lencūgai ir visą kitą kas primintų reperį). Jų tikslas yra surepuoti straipsnį pagal tam tikrą garso takelį, kurį galite išsitraukti iš youtube.com gelmių.
    4. Linksmesnė šaradų versija. Surašote tam tikrus daiktų pavadinimus ant lapelio. Pvz.: lūpdažis, kojinė, auskaras, prezervatyvas ar dar kažkas. Atsistojate prieš kitus dalyvius, ir kūno pagalba, tačiau be žodžių turite parodyti tą daiktą, kad kiti atspėtų. Kas atspėja žodį, turi keliauti ieškoti to daikto ir atneštį jį žaidimo vedėjui. Tas daiktas neturi būti paslėptas kažkur prieš šventę, tas daiktas turi būti kokio nors žmogaus nuosavybė. P.S. laimi tas, kuris greičiausiai atneša daiktą.
    Na, tai keli žaidimai su kuriais tekdavo dažnai susidurti organizuojant šventes ir pačiai dalyvaujant šventėse. Žinoma, tų žaidimų yra kur kas daugiau, tereikia netingėti paieškoti! Tačiau prisiminus gimtadienį ir tai kuo užsiiminėjau kurį laiką, norėjau pasidalinti laiko patikrintais ir smagiais žaidimais, kurie pakėlė šventės nuotaiką man, tikiuosi, jog ir jums. Viliuosi, jog tai buvo naudinga informacija ir ją galėsite panaudoti ne tik vasarą, tačiau švenčiant savo gimtadienį ir žiemą draugų rate, juk ne visi žaidimai reikalauja erdvės. 

    Laukiu komentaruose jūsų mėgstamų žaidimų, kuriuos patikrino jūsų patirtis. PASIDALINKITE! Juk ir man norisi kažko naujo savo repertuare!

    Labanakt,
    Tautė.

    Komentarų nėra