Bandau rusišką Irano chna priemonę

Šeštadienio rytą pro tankias užuolaidas skverbėsi Saulės spinduliukai ir budino dar vienai, nuostabiai dienai. Išsiritus iš lovos greit susiruošiau į lauką, augintiniams parnešti šviežios žolytės su rasos lašiukais, niom niom. Užsikaisti arbatos sau, niam niam. Ir pasidaryti kaukę veidukui, jog būčiau graži mergaitė.

Veido kaukė
Iš tiesų, nežinau ar čia veidui, ar čia kūnui, ar čia plaukams, ar čia viskas viename. Pasakysiu paprastai. Visas šitas telpa į vieną nuostabų žodį, kuris sukūrė mano bloge naują skiltį - eksperimentas. Iš esmės, šitą "kaukę" atidavė draugė, išvis sakydama, jog su ja dažydavo plaukus jos mama! Atrodo absurdas, bet man, smalsuolei Vytautei, tikrai niekas nepaaiškins, ką daryt ir ko ne... Taigi, viskas labai logiška, jei parašyta instrukcijose, jog galima naudoti ir ant veido - naudojam, kodėl gi ne?

Kol išbandžiau kaukę - pažaliavau iki maikutės spalvos. 
Pirmiausia, tai pažiūrėjau galiojimą datą, kad kokiais raupsais ar kitais, neaiškiais dariniais, veidas nepasipuoštų - viskas tvarkoj. Tuomet, labai svarbu instrukcijos, taigi perskaičiau ir jas: "Natūrali bespalvė Irano chna priemonė plaukų stiprinimui, 25g. Gerina plaukų struktūrą, stiprina šaknis, plaukus, maitina plaukų svogūnėlius, pasižymi valančiomis savybėmis. Naudojant bespalvę chna plaukai tampa purūs ir ryškūs. Taip pat bespalvė chna yra efektyvi fito priemonė kūnui. Paruošimo būdas: 25 - 100 g chnos (priklausomai nuo norimo kiekio) užpilti ne žemesnės, nei 80 laipsnių temperatūros vandeniu ir maišyti iki vientisos masės. Palaukti kol atauš ir naudoti. 1) plaukų stiprinimui: tepti ant sausų plaukų per visą jų ilgį, palaikyti 15 - 30 min., nuskalaukite šiltu vandeniu; 2) veido odai: masę tepti ant veido odos, vengti vietos aplink akis. Po 10 - 15 min. nuplauti vandeniu. 3) rankų odai: masę tepti ant rankų odos. po 15 - 20 min. nuplauti vandeniu. 4) kūnui: keletą pakelių priemonės išmišyti pripildytoje vandens vonioje. Efektyviau paruoštą chną masę užtepti ant kūno odos ir palaikyti 15 - 20 min., po to nuplauti vandeniu." 
Na, instrukcijos kokybe ir didele viltimi nekvepėjo, bet iš kvailo smalsumo tikrai norėjosi išbandyti. 
Pasidariau tą kaukės "makliofkę" naudojantis instrukcijomis ir laukdama kol pravės, nusiploviau veidą, kad jis būtų kuo švariausias. Patikėkit, kvapelis iš pirmo karto nepatiko... Toks jausmas lyg būčiau tvarte prie riestauodegių paršiukų stovėjus, o maniškis sakė, kad kvepia kava... Tad, kas per kvapas - tikriausiai visiems skirtingas, bet jei taip tiksliai, tai būtų kvapas, lyg riestauodegis paršiukas gertų kavą šeštadienio rytą. Na ką, užsitepiau ir laukiau 15 minučių... 
<<< Tik užsidėjus veido kaukę. >>> Po 15 min. ploniau užteptose vietose pradėjo kaukė džiūti.
15 minučių su keistu kvapu ant veido neprailgo. Pasidariau šiokių tokių darbelių, tačiau patys pojūčiai užsidėjus kaukę, visai nustebino, nors iš jos nieko nesitikėjau. Iš pradžių traukė veidą, normalu, juk kaukė stengo ant jo. Šiek tiek vėliau, pradėjo maloniai šaldyti ir šaldė iki pat kaukės nuplovimo laiko. Tiesa, FUN FACT (lt. smagus faktas) ! Vieną akimirką labai nuoširdžiai pagalvojau: Dieve, jei šita kaukė stiprina plaukus ir jų svogūnėlius... Prašau, jog ji nesustiprintų mano veido plaukelių. Po to, kai nusiploviau kaukę rezultatas patiko, oda tapo glotni švelni, na žinot, kaip būna po kaukių. Ar rekomenduočiau kitam? Geras klausimas, bet kaip sakoma - dovanotam arkliui į dantis nežiūrima, tad ačiū Rūtelės mamai!

Labanakt,
Tautė.

Komentarų nėra