Kodėl vaikai verkia ir suaugę būna pikti?

Juodojo smėlio paplūdimys Islandijoje.
Ar teko kada nors susimąstyti kodėl jūra ar vandenynas banguoja ir atneša įvairias gėrybes į krantą? Ar susimąstėte kodėl šauna geizeriai aukštyn ir vėjas kartais būna toks šaltas? Dėl ko vyksta mėnulio užtemimai ir žiemos nebe tokios šaltos Lietuvoj...? Aš apie tai niekada nesusimąstau, tačiau į visus šiuos klausimus turiu atsakymą, žinoma ne mokslišką ir tikrai nepagrįstą įvairiomis teorijomis, tačiau atsakymą - tai aplinka. Jūra banguoja, nes vėjas pučia. Geizeris išauna, nes nebegali išlaikyt temperatūros, kuri verda ir t.t... Visa tai aplinkos kaltė. Ir tada einant prie pačios temos, kodėl vaikai verkia ir suaugę būna pikti - dėl aplinkos, mano mielieji. Patys pagalvokit. Vaikutis gyveno pas mamytę pilvely ir staiga kažkas ne taip, pasikeitė aplinka, pojūčiai ir atėjo išgąstis, kaip vaikas galį jį išreikšt, gal ašaros padės? Kita situacija, mane suerzino išmėtytos kojinės kambaryje, na negaliu, erzina ir tiek... Ateina pyktis, būnu susisukus, susiraukus, nes kojinės išmėtytos per visą kambarį, man taip nepatinka, juk pati nėjau ir nemėčiau aš jų. Pagaunat? Suprantat? Mūsų ramybę dažnai sudrumsčia aplinka ir jos veiksniai. Jūra galbūt neatneštų pavojingų bangų į krantą, jei nebūtų audros ir t.t... Dar kartelį, be filosofijos ir šiek tiek aiškiau. Viskas ką noriu šiandien pasakyti tai yra tai, kad mūsų prigimtis yra išlikti ramiais, bet kokioje situacijoje. Tokia yra mūsų žmonijos padermė. Tam tikrose situacijose dažnai emocijos paima viršų ir mūsų jūra pradeda banguoti, o geizeriai šaudyti. Dar paprasčiau ką noriu pasakyt - jei mūsų prigimtis yra tokia, kodėl einam prieš ją ir keliam stresines situacijas? Kodėl negalime stengtis sušvelninti savo reakcijų? Nesakau, jog reikia virsti flegmatikais, bet išlikti ramiem - į naudą. Taigi, galų gale, patariu stebėti savo elgesį. Asmeniškai aš, esu karštakošis degtukas, greitai pakeičiu nuotaikas, emocijas ir tai nėra į gerą, stengiuosi su tuo kovoti ir išlikti rami, nes tokia mano prigimtis. Žinoma, kiekvieno teisė rinktis, tačiau susimąstykit ar norite būti tiksinti emocijų bomba?

Labanakt,
Tautė.

4 komentarai

  1. Jau galvojau, kad šiandien nesulauksim iš Tavęs įrašo.. :/

    AtsakytiPanaikinti
  2. Trumpai tariant, kaip pasakė širdžių prezidentas - aplinka kalta. Kartais geriau išleist emocijas su trenksmu, o ne kaupti savyje ramiai viską.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai aplinka visada kalta ir dažniausiai visiems, labai gaila, kad niekas nepažvelgia pirmiausia į save. O dėl emocijų išleidimo su trenksmu... Galima mėgint išleist jas ir be trenksmo, bet laikyti viduje - tikrai ne ne ne ir dar kartą ne. Hihi.

      Panaikinti