Mini vegetariški kebabiukai - suktinukai!

Tiesiai iš įvykio vietos (virtuvės) dalinuosi su jumis vienu receptu - vegetarišku! Tačiau labai sočiu, labai greitu, lengvai pagaminamu, o svarbiausia - skaniu! Niam niam niam...

Visų pirma, užsidedu akvalangą... Ne, aš nesiruošiu eiti į baseiną.. Ruošiuosi gaminti valgyti... Ir tebūnie aš būsiu idiotė, tačiau taip pjaustyti svogūnus yra nuostabus būdas! Nė vienos ašarytės!!! Taigi, užsidedu akvalangą ir kimbu prie svogūnų pjaustymo... Kol pjaustau svogūnus, pas mane keptuvėje lydosi sviestelis, kuriame ir kepinsiu juos... Ah...

Daržovių troškinukas... Tokį galima valgyti ir vieną, tačiau
jis puikiai dera ir su spageti makaronais.

Kol svogūnai kepinasi, susipjaustau pievagrybius, avokadą, svogūnų laiškus ir sumetu pasikepinti kartu su gerokai paskrudusiais svogūnais... Toliau! Atsidarau spintelę ir išsitraukiu konservuotus, tačiau gabaliukais pjaustytus pomidorus ir įdedu į keptuvę, o tada visąąąą šitąąąąą košę makalošę tik maišau....

Kol visos daržovės džiaugiasi vasaros oru pas mane keptuvėje aš pasiruošiu garnyrą. Labai pamėgtą, tačiau šiek tiek paturbintą mišrainę (o gal vertėtų sakyti salotas???) su saulėgrąžomis. 



Taigi... Turim jau visas daržoves, kurių reikės mūsų garnyrui... Tuomet pasitarkuoju sūrį, kuris būtų šiek tiek karstelnantis (tačiau labai labai nedaug), o svarbiausia - lydytųsi (nepamirškit pažiūrėti ką nusipirkot, nes sūrio gaminiai niekada nesilydo...)
Prieš suvyniojant ir pašaunant į orkaitę/mikrobangų krosnelę.

Na, mūsų visa makliofkė jau iškepė/apkepė, tad čiumpiu tortilijos lapelį, ištepu jį Philadelphijos tepamu sūreliu su česnaku, įdedu kelis šaukštus daržovių troškinuko/keptinuko ir ant viršaus pabarstau smulkiai tarkuotu sūriu. Tuomet suvynioju kaip mažą kebabėlį - mielą kūdikėlį aptepu Philadephia viršų ir dar pabarstau tarkuoto sūrio... Irrrrr.... STOP! Būtent šitoj vietoj idealiausia būtų, jog įdėtumėte į orkaitę ir leistumėte tortilijai šiek tiek apskrusti, tačiau jei turite šūdin* orkaitę kaip aš, pasinaudokite mikrobangų krosnele... Pašildykite kol šiek tiek pasilydys jūsų sūris...

Kol kebabiukas - suktinukas šildosi mikrobangėje, susimaišom salotas! Viską ką susipjaustėm, susipylėm pamaišom pamaišom... Ir kai išgirdote "dzinkt" iš krosnelės, mišrainę galite įsidėkite kur nors į kraštelį... arba kaip aš - visur kur yra vietos! Dėl grožio pasibarstykite babytės džiovintų petruškų ir skanaukite! Viliuosi, jog jums patiks, skanaus!

DAR KARTĄ TIEMS, KURIE NESUPRATO...

Vegetariškui kebabiukui - suktinukui reikės:

  • Viskas iš čia eina į keptuvę:
  • 2 svogūnų galvų;
  • 250g pievagrybių;
  • 1 avokado;
  • 4 - 6 svogūnų laiškų;
  • konservuotų - pjaustytų pomidorų.
  • Viskas iš čia, tik priedai:
  • mini tortilijos lakštai (padai, vrapsai);
  • Philadeplhia tepamas sūrelis su česnaku;
  • Šiek tiek smulkiai tarkuoto sūrio.
Mišrainei/salotoms reikės:
  • 3-4 pomidorų;
  • 1 ilgavaisio agurko;
  • saulėgrąžų sėklų (gliaudentų, nesūdytų);
  • žiupsnelis citrinpipirių;
  • 3 - 5 svogūnų laiškų;
  • 1 šauktas alyvuogių aliejaus.
Geriausias papuošimas - petražolės!

Jeigu galvoji, kad pamiršau įdėti druskos - būtinai paskaityk...
Neup... Dažniausiai, kuomet gaminu valgyti druskos privengiu, jei yra poreikis užsiberiu ant viršaus... Tad šis receptas yra be jokių druskų ar prieskonių (išskyrus citrinpipirius salotose).

Labanakt,
Tautė.

Komentarų nėra